Aquí trobaràs informacions i notícies que des de la secció sindical de CCOO de l'Ajuntament de Santa Perpètua considerem que et poden interessar i/o resultar d'utilitat!

Entra, remena i si necessites alguna cosa fes-nos-ho saber!

CCOO durant la pandèmia

7 d’ag. 2020, 1:12 publicada per Secció Sindical CCOO Aj.Sta.Perpètua de Mogoda

CCOO ha estat present, ocupant el seu lloc com a sindicat més representatiu al nostre Ajuntament, durant la gestió municipal del personal durant la pandemia.

S’han convocat cinc meses generals de negociació i tres comités de seguretat i salut,… a més de moltes reunions telemàtiques per pressionar, negociar, acordar i resoldre dubtes… De vegades per separat, de vegades reunions conjuntes... fruit de les quals tenim els actuals plans de contingència, alguns acordats i altres millorats.

Ens hem format en prevenció de riscos laborals associats al CoVid19 i en prevenció de riscos laborals en teletreball, per tal de sortir d’aquest moment d’urgència i pressió amb més coneixements normatius i d’experiències reals que ja s’estaven portant a terme fa temps, per poder atendre les noves necessitats del personal en la nova normalitat.

Hem participat en valoracions de riscos de llocs de treball i hem supervisat les adaptacions acordades de llocs de treball segons els canviants plans de contingència. Hem defensat la seguretat i salut de totes i tots en cada centre de treball.

És important no relaxar-nos en cap aspecte de la prevenció del CoVid19. Si tens dubtes consulta al teu cap o als delegats de prevenció.

També estem fent assessoraments individuals, especialment a treballadores municipals amb necessitats de conciliació per cura a menors o persones dependents, a persones especialment vulnerables davant el CoVid19.

La pandèmia no ha acabat, no hem de baixar la guàrdia.


En defensa de lo público

4 d’ag. 2020, 6:53 publicada per Secció Sindical CCOO Aj.Sta.Perpètua de Mogoda   [ actualitzat el 6 d’ag. 2020, 1:39 ]


El equipo de gobierno de Santa Perpetua, este año ha decidido contratar a una empresa privada para hacer el servicio de mantenimiento de la piscina municipal durante la temporada de verano. Esto supone un cambio respecto a años anteriores, en que se contrataba personal municipal de manera temporal para realizar estas tareas. También supone sumarse a la mala moda que existe en deportes, con la contratación de empresas privadas para realizar parte del servicio de socorristas o monitores deportivos. Parte, porque estas mismas funciones las desempeña personal municipal, o de empresa privada… En ocasiones la misma persona ha trabajado en los dos tipos de contratación, y puede constatar que con menos derechos y compensaciones cuando lo hace para la empresa privada, y de manera más precaria… Que no siempre más barata…

Además, este “nuevo modelo de gestión”, según se refieren a él, ha sido comunicado antes a las empresas privadas que estaban interesadas en la gestión del servicio (porque hay beneficio empresarial, si no de qué), que a las personas que legalmente representan a los trabajadores, y en las vísperas de una serie de manifestaciones con el lema #PerUnesVidesDignes que convocaban de manera conjunta sindicatos y partidos de izquierda… para reivindicar, entre otras cosas, la defensa del trabajo público y la gestión pública. No obstante, no vimos a ninguna persona de nuestro equipo de gobierno en estas manifestaciones.

Esta temporada de verano, contamos con menos socorristas en las piscinas municipales, sumando los presentes tanto de empresa privada como personal municipal. No sabemos si esta reducción del personal ha venido asociada de una modificación a la baja de las rátios obligatorias hasta ahora, a CCOO no le consta ninguna modificación legislativa en este sentido. Al contrario, los protocolos de actuación en piscinas insisten en que habrá nuevas tareas derivadas de la situación de prevención del CoVid19 que tendrían que ser consideradas por si fuese necesario más personal.

Es especialmente grave que el regidor con competencias delegadas en deportes, manifieste en pleno que valorarán si siguen con este modelo cuando acabe la temporada de verano… ¿para decidir si lo renuevan o no? No se pueden hacer contratos menores para luego ir alargándolos en el tiempo, eso supondría vulnerar la normativa sobre contratación pública.

"En el expediente se justificará que no se está alterando el objeto del contrato para evitar la aplicación de las reglas generales de contratación, y que el contratista no ha suscrito más contratos menores que individual o conjuntamente superen la cifra que consta en el apartado primero de este artículo".

CCOO estamos por la labor de defender los servicios públicos, y que su gestión ha de ser pública. La tendencia actual de otras administraciones es la de ir recuperando la gestión pública de los servicios públicos que fueron privatizados y que han acumulado incidencias, quejas, y beneficio empresarial a costa del dinero público desde entonces. En Santa Perpetua lo sabemos bien con el Servicio de Atención a Domicilio, que cuesta alrededor de un millón de euros anual del dinero de todas y todos, y que al estar privatizado, el ayuntamiento difícilmente puede reconducir sin recuperar la gestión directa del servicio. Una gestión pública y directa de los servicios garantiza el control de los mismos a la administración competente.

Si queréis más información sobre cómo funcionan habitualmente los procesos de privatización, os dejamos el enlace a un video de CCOO Andalucía donde lo explican:

Video CCOO Andalucía sobre privatizaciones:

https://www.youtube.com/watch?v=eCvEArC3Qig


Pla d'Igualtat, sense participació?

4 d’ag. 2020, 6:31 publicada per Secció Sindical CCOO Aj.Sta.Perpètua de Mogoda   [ actualitzat el 7 d’ag. 2020, 0:52 ]

A començaments de 2020 es va endegar la comissió del pla d’igualtat municipal, però no ens sentim partíceps de la mateixa. Contractar a una empresa externa per assessorar-nos en el nostre pla d’igualtat no pot ser excusa per negar-nos la participació activa de les persones treballadores de la corporació. Com en altres coses, contractar serveis privats no sempre funciona, ni cal.

Per això, juntament amb els altres sindicats, hem demanat que es reiniciï la tasca d’aquesta comissió, perquè només reflexarà la realitat si entre totes i tots els que volem participar, ens deixen decidir quins instruments i eines necessitem per realitzar un veritable pla d’igualtat, amb mesures correctores a aplicar.

Us deixem un exemple visual de desigualtat, igualtat, equitat i justicia, per Tony Ruth.
Us deixem el document negociat al Consell de Relacions Laborals sobre l'aplicació de la igualtat retributiva entre homes i dones.

#OrgullCCOO de la nostra feina

30 de gen. 2020, 23:59 publicada per Secció Sindical CCOO Aj.Sta.Perpètua de Mogoda   [ actualitzat el 31 de gen. 2020, 1:14 ]

Què fan els companys i companyes de Brigades?


Comencem una nova secció on volem donar protagonisme als treballadors i treballadores dels diferents serveis municipals, perquè en molts casos no sabem tot el que fan.


Iniciem aquesta secció parlant dels companys de Brigades, on treballen els equips d’electricitat, obres i manteniment, jardineria, via pública i les anomenades brigades especials. Segons les nostres dades, un total de 56 persones treballadores.


Recentment, amb l’episodi d’emergència climàtica, el personal de Brigades va intervenir en nombroses situacions i la situació va requerir que part del personal continués de servei més enllà de la seva jornada. Retirar petits objectes caiguts, però també de tancaments metàl·lics trencats, branques i arbres del terra, així com la retirada preventiva d’elements que es podien desprendre a la via pública van ser una constant durant tota la jornada.

També van prendre nota de les instal·lacions municipals on va arribar a entrar aigua, ja sigui directament des del carrer, o a través de filtracions als edificis, i gestionaran les seves reparacions.


El personal de brigades habitualment realitza les seves intervencions a les instal·lacions municipals o al carrer, però, en ocasions també ho han de fer a domicilis particulars. Un exemple és la intervenció en domicilis on s’han de confiscar proves constitutives de fets presumptament delictius. També el transport i muntatge de llits articulats i grues personals, com a material d’ajut tècnic per a persones amb dependència,  prestats pels serveis socials municipals.


Tot el que fan, ho fan amb esperit de servei públic. 


Acord de formació

24 de gen. 2020, 3:35 publicada per Secció Sindical CCOO Aj.Sta.Perpètua de Mogoda   [ actualitzat el 24 de gen. 2020, 3:45 ]


CONEIXES L’ACORD

 DE FORMACIÓ VIGENT?Si teniu qualsevol dubte i/o suggeriment sobre la formació,   podeu contactar-nos a ccoo@staperpetua.cat


Des de CCOO volem informar-vos sobre l’acord de formació professional vigent al nostre Ajuntament, que és l’annex XIII del conveni, i que va ser modificat per acord de la MGN al 2016.

A l’enllaç que continua teniu el text complet de l’acord, però us resumin els aspectes clau:

  • Tot el personal té dret a una borsa mínima anual de 32 hores per a formació, ampliables segons la necessitat.
  • No podrà fer-se servir el criteri “necessitat de servei” com a impediment reiterat perquè cap treballadora ni treballador exerceixin el dret de formar-se. En cas que es doni una vegada, la persona afectada tindrà prioritat al següent període formatiu.
  • Les accions formatives destinades a incrementar les competències per desenvolupar funcions en els llocs de treball assignats, o a adquirir ràpidament els coneixements necessaris per ocupar un lloc de nova creació i/o assignació, es realitzaran dins de la jornada laboral habitual.
  • Llevat d’autorització expressa, la realització d’activitats formatives de llarga durada (màsters i postgraus) serà realitzada fora de la jornada laboral, subvencionant l’Ajuntament el 40 % fins un màxim de 1400 €, sempre que la formació tingui relació molt directa amb les tasques realitzades al lloc de treball.

Proceso 1001/72

12 de des. 2019, 1:38 publicada per Secció Sindical CCOO Aj.Sta.Perpètua de Mogoda   [ actualitzat el 12 de des. 2019, 2:18 ]


El 20 de desembre de 1973 es va celebrar el judici 1001/72 contra els membres de la direcció nacional de CCOO, avui fa 46 anys.

En les eleccions sindicals de 1963, 1966 i 1971 van augmentar molt les persones de CCOO nomenades com a enllaços sindicals en moltes empreses. Des de 1962 fins al 1972 es van a fer unes 1714 vagues parcials,… CCOO en aquell indesitjable context històric s’havia consolidat com una entitat opositora al règim franquista, en la defensa i reivindicació en millores laborals concretes als centres de treball i també amb una visió més general dels interessos de la classe treballadora.

Per aquests motius i per la por del règim a la força creixen de la classe obrera organitzada, havien apressat al nucli dirigent de CCOO al juny de 1972 durant una reunió. Es tractava de Marcelino Camacho, Nicolás Sartorius, Francisco García Salve, Eduardo Saborido, Fernando Soto, Francisco Acosta, Juan Muñoz Zapico, Miguel Ángel Zamora, Pedro Santisteban i Luis Fernández Costilla.

A l’escrit del fiscal, ple de referències al passat personal, i de participació en actes de representació dels treballadors per part dels acusats, i no en fets concrets, resumeix: Con lo sumariamente expuesto se evidencia que la Agrupación Comisiones Obreras es una organización filial del Partido Comunista de España tendente a la violenta destrucción de la actual estructura del Estado Español”.

La brutalitat de l’acusació, en la que es demanaven penes de 20 anys i un dia de presó per uns fets que es podien resumir en una reunió de representants de treballadors d'àmbit estatal, va ser motiu d’una gran campanya de solidaritat a Espanya, Europa, i fins i tot Estats Units. Persones com Noam Chomsky, Marlon Brando, i moltes altres van anunciar el seu recolzament als apressats i van anunciar la seva presència el dia del judici. Sindicats anglesos i de la resta d’europa van participar en manifestacions a l’estat espanyol.

El Tribunal de Orden Público va avançar la data del judici donada la pressió internacional que el règim estava rebent, i per tal d’impedir que diferents personalitats, sindicats i altres entitats que volien protestar el mateix dia del judici vinguessin. Amb l’avançament de la data al 20 de desembre, el judici va coincidir amb l’atemptat contra Carrero Blanco, i els advocats i advocades dels acusats van demanar un aplaçament, a la qual cosa el magistrat va contestar “no sólo no se aplaza el juicio, sinó que si por mí fuera, los fusilaba a todos ahora mismo”. El judici es va iniciar a les 16 hores en comptes de les 10.

Les penes van ser brutals, d’entre 20 anys i un dia, i 12 anys i un dia. I els 10 companys van continuar a presó. Es cert que al 1975 el Tribunal Supremo va reduir les penes, igualment injustes, a 6 anys i un dia com a màxim, i que van ser indultats pel rei ja després de la mort del dictador que va organitzar la seva coronació.

Els paral·lelismes amb certes situacions actuals són massa greus. No sembla que l’evolució democràtica hagi tingut la repercussió que caldria al sistema legislatiu i judicial espanyol.

Més informació:

http://www.sinpermiso.info/textos/juicios-para-la-historia-iii-el-proceso-1001

https://www.cuartopoder.es/ideas/2019/06/28/el-proceso-1001-ccoo-y-el-movimiento-obrero-baluartes-de-la-democracia-en-espana/


Quartes eleccions sindicals

10 d’oct. 2019, 3:52 publicada per Secció Sindical CCOO Aj.Sta.Perpètua de Mogoda   [ actualitzat el 5 de nov. 2019, 0:59 ]

L’any 1998 van tenir lloc les quartes eleccions sindicals en democràcia.

 

Teníem dos patronats, el d'esports i el de Granja Soldevil·la.


El personal funcionari de l’Ajuntament i el personal laboral dividit en dos col·legis electorals: personal tècnic i oficis. CCOO va presentar  candidatures en tots i  va obtenir la totalitat de delegats i  delegades en el  sector de personal laboral en ambdós col·legis i ambdós patronats.


En el sector de funcionaris i funcionàries, CCOO  va obtenir tres dels cinc delegats i delegades: Albert Ferré, Isabel Martínez  i Valeriano Pérez ; la UGT n’obtingué dos. Isabel Martínez  seria  substituïda, a meitat de la legislatura per José Luis Casado Martos, que dimitiria al cap de poc temps, i seria substituït per Cecília Nieto Villalba. 


Els delegats i delegades del personal laboral a l’Ajuntament van ser: Ana Sánchez Gago, Baldo Oriols Selvas, Rodrigo González Blanco, Tino Martínez González i Francisco Rueda López. 


En el Patronat Granja Soldevila els representants van ser: Isabel Terrones Bautista, Jordi Umbert Juliana i Toni Altayó Morral (el Jordi Umbert i el Toni Altayó van ser substituïts, a mitjan mandat, per Carles Feiner Alonso i Emilia Chinchilla Marimón). 


En el Patronat d’Esports els representants eren: Joana Sánchez López, Maria Rosa López i Eulogio Rejón. El delegat LOLS va ser Pedro Piqueras Fernández, que seria substituït al cap de poc temps per Pedro Campos Fernández. 


Catorze delegats i delegades de CCOO d’un total de setze delegats i delegades entre funcionaris, personal laboral i patronats significava un absolut èxit del nostre sindicat i la seva total consolidació com a força sindical pràcticament única al nostre Ajuntament i patronats. CCOO es va consolidar com a referent sindical i sobre la nostra organització va recaure, novament, la responsabilitat de representar, defensar i millorar les condicions laborals dels treballadors i treballadores i la responsabilitat de vetllar per una administració pública més justa, transparent i democràtica. Cada quatre anys, els nostres companys i companyes copaven gairebé totalment aquesta representació, fruit del seu treball seriós, honrat i efectiu. 


El company José García Uclés seguia al capdavant d’una secció sindical, cada vegada més gran, amb més de quaranta afiliats i afiliades i amb més responsabilitat. L’alt nombre de delegats i delegades de CCOO va permetre disposar d’una borsa horària suficient per poder alliberar algun company, com és el cas d’Albert Ferré: els seus coneixements sindicals i la seva empenta li feien haver de dedicar cada vegada més temps a tasques comarcals, no només al nostre Ajuntament, sinó en molts altres, on la força i la presència de CCOO no era tan acusada com en el nostre. 

Acord sobre fons addicionals

3 d’oct. 2019, 4:07 publicada per Pedro Pacheco   [ actualitzat el 3 d’oct. 2019, 10:15 per Secció Sindical CCOO Aj.Sta.Perpètua de Mogoda ]


CCOO proposa, defensa, i acorda sobre els Fons addicionals.

Des de CCOO hem  defensat l’aplicació de l’acord sobre fons addicionals signat el 4 de desembre de 2018, aprovat per unanimitat de la mesa general de negociació i ratificat pel ple municipal.

Hem aconseguit un acord que recull els principals punts de la nostra proposta, realitzada considerant la situació de bretxa salarial existent al nostre ajuntament i amb l’objectiu de dirigir-nos cap a una política retributiva més justa. 

Aquest acord suposa una millora retributiva i/o de consolidació salarial per als col·lectius més precaritzats i feminitzats de l’Ajuntament, com són el personal tècnic de serveis socials i promoció econòmica, el personal auxiliar de recepció, l’equip de monitors/es socorristes i d’activitats dirigides, i els peons. També suposa una equiparació salarial real al nivell superior del personal administratiu B, el personal tècnic auxiliar i els oficials de primera.

Quines modificacions suposa aquest acord:             

Grup

Efectes

Import econòmic anyal

Treb afectats

Import econòmic total (2018, 19 i 20)

A2 18

01/01/2018

27.223,39 €

42

81.670,18 €

C2 12

01/01/2018

13.702,83 €

27

41.108,50 €

Aux Adm B

01/01/2019

23.887,82 €

30

47.775,63 €

Adm B

01/01/2019

13.413,60 €

13

26.827,20 €

Tècnic auxiliar

01/01/2020

19.907,15 €

15

19.907,15 €

Brigades

01/01/2020

4.481, 59 €

8

4.481, 59 €

TOTALS

102.616,38 €

135

221.770,24 €


Sabem que tenim encara molta feina per endavant, però ja hem exposat i defensat les nostres posicions, que mantindrem en les futures negociacions.


Acordat el calendari laboral 2020

17 de set. 2019, 21:40 publicada per Secció Sindical CCOO Aj.Sta.Perpètua de Mogoda   [ actualitzat el 17 de set. 2019, 21:46 ]


En la reunió de la Mesa General de Negociació del passat dia 5 de setembre, hem aconseguit aprovar el calendari laboral de 2020.
Aquest any, en ser de traspàs, i donada la coincidència de diversos festius en cap de setmana, els dies laborables eren més que ens els darrers anys. 
Des de CCOO hem proposat i acordat millores que han fet que la jornada anyal sigui de 1512 hores laborals presencials. 
Els  diferents serveis hauran de tenir en compte aquesta xifra a l'hora de realitzar els diferents quadrants de servei.
Amb tot, tindrem 22 dies laborals de vacances, 6 d'assumptes propis, 4 de conciliació, 2 per coincidència de festiu, i 1 per excedent horari.
 A aquests s'hauran de sumar els que cadascú tingui per antiguitat.


Les segones eleccions sindicals

31 de jul. 2019, 2:59 publicada per Secció Sindical CCOO Aj.Sta.Perpètua de Mogoda   [ actualitzat el 31 de jul. 2019, 3:06 ]

En els anys 1990 i 1991 es van celebrar les segones eleccions sindicals, aquesta vegada van concórrer separadament funcionaris i personal laboral. La nostra secció sindical es va presentar als dos processos en una llista per a funcionaris i una altra per al personal laboral. A aquestes eleccions també es va presentar la UGT, però no el CIF: el seu recorregut històric havia arribat a la fi.

Es votava una llista tancada. CCOO va aconseguir tres delegats en el sector de funcionaris, Albert Ferré Cuscó, Jaume García Sadernes i Pedro Blas del Amo, i tres delegats al sector de personal laboral, José García Uclés, Juan José Martínez Aguilar i Francisco Rueda López. Va ser un nou i rotund èxit, que va confirmar absolutament el predomini del nostre sindicat a l'Ajuntament.

En aquest moment el nostre company Pedro Campos Fernández va prendre el relleu al capdavant de la secció sindical com a nou secretari, i va rellevar, així de les seves funcions a Isabel Martínez. Pedro Campos, al seu torn, seria substituït en les seves funcions de secretari a mig mandat, per José García Uclés

En aquests anys la nostra secció sindical tenia ja una vintena d'afiliats i afiliades; quedava palesa, així, la seva implantació entre els empleats i empleades públiques del nostre Ajuntament.


  

1-10 of 58

Comments