Aquí trobaràs informacions i notícies que des de la secció sindical de CCOO de l'Ajuntament de Santa Perpètua considerem que et poden interessar i/o resultar d'utilitat!

Entra, remena i si necessites alguna cosa fes-nos-ho saber!

Quartes eleccions sindicals

10 d’oct. 2019, 3:52 publicada per Secció Sindical CCOO Aj.Sta.Perpètua de Mogoda   [ actualitzat el 5 de nov. 2019, 0:59 ]

L’any 1998 van tenir lloc les quartes eleccions sindicals en democràcia.

 

Teníem dos patronats, el d'esports i el de Granja Soldevil·la.


El personal funcionari de l’Ajuntament i el personal laboral dividit en dos col·legis electorals: personal tècnic i oficis. CCOO va presentar  candidatures en tots i  va obtenir la totalitat de delegats i  delegades en el  sector de personal laboral en ambdós col·legis i ambdós patronats.


En el sector de funcionaris i funcionàries, CCOO  va obtenir tres dels cinc delegats i delegades: Albert Ferré, Isabel Martínez  i Valeriano Pérez ; la UGT n’obtingué dos. Isabel Martínez  seria  substituïda, a meitat de la legislatura per José Luis Casado Martos, que dimitiria al cap de poc temps, i seria substituït per Cecília Nieto Villalba. 


Els delegats i delegades del personal laboral a l’Ajuntament van ser: Ana Sánchez Gago, Baldo Oriols Selvas, Rodrigo González Blanco, Tino Martínez González i Francisco Rueda López. 


En el Patronat Granja Soldevila els representants van ser: Isabel Terrones Bautista, Jordi Umbert Juliana i Toni Altayó Morral (el Jordi Umbert i el Toni Altayó van ser substituïts, a mitjan mandat, per Carles Feiner Alonso i Emilia Chinchilla Marimón). 


En el Patronat d’Esports els representants eren: Joana Sánchez López, Maria Rosa López i Eulogio Rejón. El delegat LOLS va ser Pedro Piqueras Fernández, que seria substituït al cap de poc temps per Pedro Campos Fernández. 


Catorze delegats i delegades de CCOO d’un total de setze delegats i delegades entre funcionaris, personal laboral i patronats significava un absolut èxit del nostre sindicat i la seva total consolidació com a força sindical pràcticament única al nostre Ajuntament i patronats. CCOO es va consolidar com a referent sindical i sobre la nostra organització va recaure, novament, la responsabilitat de representar, defensar i millorar les condicions laborals dels treballadors i treballadores i la responsabilitat de vetllar per una administració pública més justa, transparent i democràtica. Cada quatre anys, els nostres companys i companyes copaven gairebé totalment aquesta representació, fruit del seu treball seriós, honrat i efectiu. 


El company José García Uclés seguia al capdavant d’una secció sindical, cada vegada més gran, amb més de quaranta afiliats i afiliades i amb més responsabilitat. L’alt nombre de delegats i delegades de CCOO va permetre disposar d’una borsa horària suficient per poder alliberar algun company, com és el cas d’Albert Ferré: els seus coneixements sindicals i la seva empenta li feien haver de dedicar cada vegada més temps a tasques comarcals, no només al nostre Ajuntament, sinó en molts altres, on la força i la presència de CCOO no era tan acusada com en el nostre. 

Acord sobre fons addicionals

3 d’oct. 2019, 4:07 publicada per Pedro Pacheco   [ actualitzat el 3 d’oct. 2019, 10:15 per Secció Sindical CCOO Aj.Sta.Perpètua de Mogoda ]


CCOO proposa, defensa, i acorda sobre els Fons addicionals.

Des de CCOO hem  defensat l’aplicació de l’acord sobre fons addicionals signat el 4 de desembre de 2018, aprovat per unanimitat de la mesa general de negociació i ratificat pel ple municipal.

Hem aconseguit un acord que recull els principals punts de la nostra proposta, realitzada considerant la situació de bretxa salarial existent al nostre ajuntament i amb l’objectiu de dirigir-nos cap a una política retributiva més justa. 

Aquest acord suposa una millora retributiva i/o de consolidació salarial per als col·lectius més precaritzats i feminitzats de l’Ajuntament, com són el personal tècnic de serveis socials i promoció econòmica, el personal auxiliar de recepció, l’equip de monitors/es socorristes i d’activitats dirigides, i els peons. També suposa una equiparació salarial real al nivell superior del personal administratiu B, el personal tècnic auxiliar i els oficials de primera.

Quines modificacions suposa aquest acord:             

Grup

Efectes

Import econòmic anyal

Treb afectats

Import econòmic total (2018, 19 i 20)

A2 18

01/01/2018

27.223,39 €

42

81.670,18 €

C2 12

01/01/2018

13.702,83 €

27

41.108,50 €

Aux Adm B

01/01/2019

23.887,82 €

30

47.775,63 €

Adm B

01/01/2019

13.413,60 €

13

26.827,20 €

Tècnic auxiliar

01/01/2020

19.907,15 €

15

19.907,15 €

Brigades

01/01/2020

4.481, 59 €

8

4.481, 59 €

TOTALS

102.616,38 €

135

221.770,24 €


Sabem que tenim encara molta feina per endavant, però ja hem exposat i defensat les nostres posicions, que mantindrem en les futures negociacions.


Acordat el calendari laboral 2020

17 de set. 2019, 21:40 publicada per Secció Sindical CCOO Aj.Sta.Perpètua de Mogoda   [ actualitzat el 17 de set. 2019, 21:46 ]


En la reunió de la Mesa General de Negociació del passat dia 5 de setembre, hem aconseguit aprovar el calendari laboral de 2020.
Aquest any, en ser de traspàs, i donada la coincidència de diversos festius en cap de setmana, els dies laborables eren més que ens els darrers anys. 
Des de CCOO hem proposat i acordat millores que han fet que la jornada anyal sigui de 1512 hores laborals presencials. 
Els  diferents serveis hauran de tenir en compte aquesta xifra a l'hora de realitzar els diferents quadrants de servei.
Amb tot, tindrem 22 dies laborals de vacances, 6 d'assumptes propis, 4 de conciliació, 2 per coincidència de festiu, i 1 per excedent horari.
 A aquests s'hauran de sumar els que cadascú tingui per antiguitat.


Les segones eleccions sindicals

31 de jul. 2019, 2:59 publicada per Secció Sindical CCOO Aj.Sta.Perpètua de Mogoda   [ actualitzat el 31 de jul. 2019, 3:06 ]

En els anys 1990 i 1991 es van celebrar les segones eleccions sindicals, aquesta vegada van concórrer separadament funcionaris i personal laboral. La nostra secció sindical es va presentar als dos processos en una llista per a funcionaris i una altra per al personal laboral. A aquestes eleccions també es va presentar la UGT, però no el CIF: el seu recorregut històric havia arribat a la fi.

Es votava una llista tancada. CCOO va aconseguir tres delegats en el sector de funcionaris, Albert Ferré Cuscó, Jaume García Sadernes i Pedro Blas del Amo, i tres delegats al sector de personal laboral, José García Uclés, Juan José Martínez Aguilar i Francisco Rueda López. Va ser un nou i rotund èxit, que va confirmar absolutament el predomini del nostre sindicat a l'Ajuntament.

En aquest moment el nostre company Pedro Campos Fernández va prendre el relleu al capdavant de la secció sindical com a nou secretari, i va rellevar, així de les seves funcions a Isabel Martínez. Pedro Campos, al seu torn, seria substituït en les seves funcions de secretari a mig mandat, per José García Uclés

En aquests anys la nostra secció sindical tenia ja una vintena d'afiliats i afiliades; quedava palesa, així, la seva implantació entre els empleats i empleades públiques del nostre Ajuntament.


  

Negociació bases oferta pública

1 de jul. 2019, 2:52 publicada per Eva Soley   [ actualitzat el 1 de jul. 2019, 2:53 per Pedro Pacheco ]A la secció sindical del 27 de juny vam tornar a tractar aquest tema. Des de CCOO, havent fet un esforç per considerar les necessitats i possibilitats de la contrapart i per estudiar tota la matèria jurídica sobre el tema, considerem que tenim dret als processos més justos i que tinguin en consideració la excepcionalitat de la situació de temporalitat que pateix la nostra administració.

Actualment som 113 persones afiliades, moltes de les quals hauran de passar per aquests processos, i considerem que s’ha de respectar la nostra proposta en la matèria, com a més beneficiosa per a totes les parts.


Acords pendents de compliment

1 de jul. 2019, 1:16 publicada per Pedro Pacheco   [ actualitzat el 1 de jul. 2019, 2:17 ]


Continuarem exigint davant la nova corporació el compliment dels acords retributius signats i aprovats pel ple, donat que ens donaria un escenari de major igualtat i endreça retributiva en el nostre ajuntament, i suposaria increments retributius a 106 dones i 26 homes, que estan realitzant les mateixes tasques que altres companys i companyes amb menor reconeixement per part de l’Ajuntament.

Ens diuen que el compliment de l’acord podria suposar una despesa de 296.853,95 €, però aquest import es veuria disminuït per les reduccions de jornada i subvencions que rep l’Ajuntament pels salaris de personal destinat a diferents projectes o contractes programa.

Cal recordar que les persones treballadores hem col·laborat amb els fons addicionals de 2018, que es calculen en relació a tota la despesa salarial i que només es podia aplicar via acord. Signar un acord que suposa una partida important per després no aplicar-lo és molt greu.

Caldrà portar a terme diferents vies d’acció per tal de portar a bon terme l’aplicació dels acords signats, sembla que la voluntat és aplicar-los i que l’Ajuntament està fent feina en aquest sentit, però no diguis blat fins que no sigui al sac i ben lligat.

Som a 2019, i sí, encara és #8Mcadadia

Bones vacances

18 de juny 2019, 3:01 publicada per Eva Soley   [ actualitzat el 18 de juny 2019, 3:02 ]


  


En ocasions no tenim clar quins drets tenim en quant a les merescudes vacances, ni com tenim pactat com s'haurien de resoldre els dubtes que es poden donar a l'hora de decidir i pactar els torns de vacances en cada servei.
 
El nostre conveni és força exhaustiu en aquest aspecte, però desconegut. 

Aquí et deixem el redactat de l'article 26, que regula les vacances.

LES PRIMERES ELECCIONS

18 de juny 2019, 2:37 publicada per Eva Soley   [ actualitzat el 18 de juny 2019, 2:58 ]Les primeres eleccions sindicals

L'any 1987 la nostra secció sindical concorre a les eleccions sindicals per primera vegada, ja constituida com a tal i plenament oficial. Va presentar una única candidatura, en la qual personal funcionari i  laboral anaven tots junts (i una mica barrejats).

A aquestes eleccions, també s'hi va presentar el CIF i la UGT. Es triaven cinc representants sindicals i CCOO va aconseguir tres delegats i la UGT, dos. Els tres companys triats van ser: Albert Ferré Cuscó, Pedro Campos Fernandez i José Ángel Noguera.

Aquestes eleccions, cal dir que van ser unes eleccions il·legals, perquè es va constituir un comité d'empresa  conjuntament laborals amb funcionaris i funcionàries, aquests llavors encara no tenién  reconegut el dret de representació sindical. La realitat  és que en aquell temps ningú no s'assabentava gaire del que passava i el nostre sindicat va mantenir la posició de que tots érem empleats i empleades públiques. 

Questionari Pla de Formació Intern

23 de maig 2019, 5:31 publicada per Eva Soley   [ actualitzat el 23 de maig 2019, 22:55 per Pedro Pacheco ]


Desde la nostre secció sindical tenim interès en impulsar un Pla de Formació Intern a l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, que respongui a les nostres necessitats com a personal municipal, que no sempre han de ser similars a les que ofereix la Diputació de Barcelona.

Agraïm avançadament la teva col·laboració, molt necessària per a la nostra tasca. La informació que ens ofereixes serà utilitzada exclusivament per a elaborar un diagnòstic sindical de l’estat de la formació al nostre ajuntament; et garantim que aquest qüestionari serà tractat de manera confidencial, anònima i destruït tan bon punt tinguem la informació operativitzada per a tenir aquest diagnòstic.

Trobaràs en el document adjunt tant l'enquesta com l'enllaç a google forms. Si  prefereixes fer-la en paper, només cal imprimir-la, omplir-la i lliurar-la a qualsevol representant de CCOO..

LES PROPOSTES DE CCOO EN L'OFERTA PÚBLICA

23 de maig 2019, 4:23 publicada per Eva Soley   [ actualitzat el 23 de maig 2019, 23:06 per Pedro Pacheco ]

Des de CCOO s'està procurant per aconseguir les millors opcions per a l'oferta pública del 2019.

Després de mesos negociant, s'han escoltat les posicions que defensa CCOO. Actualment el Consistori recull parcilament algunes d'aquestes propostes. Però no ens sembla prou!!!

Els treballadors i treballadores que fa anys estem treballant de manera interina a l'Ajuntament, tenim dret a què les oposicions que realitzem per a la consolidació de les places que ocupem, siguin negociades i acordades tal i com la llei disposa.

Des de CCOO demanem:

Funcionarització de totes les places i la inclusió de totes les places vacants.
- Ampliar els mèrits fins al 40%. No puntuar la titulació major a la requerida, i considerar el temps treballat a l'administració convocant.

Si vols conèixer tota la proposta, adjuntem el document complet de la nostra proposta.


1-10 of 52

Comments