Inici‎ > ‎Notícies‎ > ‎

Així, no.

3 de març 2017, 13:25 publicada per Sergi Alonso Paredes   [ actualitzat el 5 de març 2017, 10:29 ]
Companys, companyes: sabeu que el passat 28 de febrer, mentre que els vostres representants sindicals estàvem a la taula general de negociació, des de RRHH us van enviar un comunicat informant de la suspensió de l'acord sobre la retirada del complement de productivitat, sense avisar i tot i ser un dels punts a tractar aquell dia.

Els companys dels altres sindicats van optar per abandonar la negociació i van marxar de la reunió. A CCOO compartim la mateixa indignació però vam optar per continuar asseguts a taula. No vam voler negar-nos a negociar, no vam voler renunciar tan fàcilment a la possibilitat de reconduir aquest disbarat, conscients com som de la nostra obligació com a representants vostres. I si aquesta era una estratègia volguda per l'empresa no pensàvem pas donar-los aquest gust.

Així doncs, varem continuar a taula per plantejar diverses coses:
  1. L'acord de paralitzar l'aplicació de la retirada de la productivitat només per al 2016 no va ser un bon acord, ja ho vam dir en el seu moment, pensem que pot i ha de ser millorat.
  2. Entenem que el consistori incompleix l'article 38.11 de l'TREBEP (RDL 5/2015) que determina que els pactes i acords es prorroguen d'any en any si no hi ha denúncia expressa d'una de les parts i això no ha passat, per això els vam fer saber que l'acord està renovat per al 2017, argument legal que no han volgut acceptar.
  3. Creiem que hi ha marge de negociació sobre la productivitat si hi ha voluntat per totes les parts. El TOT o RES no ens beneficia els treballadors/es.
  4. Hem sol·licitat no s'apliqui la retirada de la productivitat fins no arribar a un nou i millor acord, molt especialment pel que fa a les baixes produïdes per malaltia i accident laboral. A més es poden incloure altres aspectes en l'acord que el millorin.
  5. Hem sol·licitat la convocatòria de la taula de negociació el més aviat possible i esperem que assisteixin tots perquè no podem donar la batalla per perduda.
Us mantindrem informats/des.
Comments