Inici‎ > ‎Notícies‎ > ‎

A voltes amb la meritada del 12/12

25 de maig 2015, 9:59 publicada per Sergi Alonso Paredes
Publiquem aquí una fitxa sindical de les CCOO referida a la part meritada de la paga extra de desembre 2012.

En el nostre cas i com segurament recordareu, la part meritada la varem cobrar a la nòmina del mes de març del 2014.

Pel que fa a les cotitzacions i després de consultar amb RR.HH, hem comprovat que les cotitzacions de les nòmines dels empleats/des en el mes de març 2014 era coincident a la del mes de desembre de 2010 i que per tant, es van retenir les mateixes quantitats que qualsevol altre mes; és a dir: es va cotitzar per la mateixa base de desembre 2010 i per tant no s’ha efectuat una major retenció de cotització per l’abonament de la part meritada de la paga. En aquest sentit podem estar tranquils.

Ara bé, en quant al IRPF sí que es va aplicar la retenció que s’estableix per llei en la nòmina de març del 2014, com a endarreriments del mateix.

Aquells companys/es que NO hagin presentat complementària en el seu moment, en la declaració de la renda d’enguany tindran que incloure la percepció d’aquestes retribucions i retencions corresponents a l’any 2012 quan presentin la declaració del 2014.

Però ATENCIÓ: la pròpia Hisenda dona diverses versions de com actuar:

Hi ha companys i companyes que seguint instruccions d’Hisenda van fer la complementària l’any passat (al 2014) Aquest/es ja no han de fer res mes. Altres companys/es els hi van dir a Hisenda que ho facin constar com a ingressos del 2014. A altres companys/es que han consultat a Hisenda els hi han dit que han de fer la complementària ara, juntament amb la declaració del 2014.

Per qualsevol dubte poseu-vos en contacte amb la secció sindical de CCOO o consulteu a RR.HH o bé directament a Hisenda, com vulgueu.

També informar-vos que el sindicat de CCOO posa a la vostra disposició un servei d’ajuda per fer la declaració de la renda amb uns preus molt assequibles.
 
Ċ
Sergi Alonso Paredes,
25 de maig 2015, 9:59
Comments