Inici‎ > ‎Notícies‎ > ‎

BAIXES MÈDIQUES DE PRIMERA I DE SEGONA

20 d’abr. 2021, 4:13 publicada per Secció Sindical CCOO Aj.Sta.Perpètua de Mogoda   [ actualitzat el 20 d’abr. 2021, 5:07 ]

Al nostre ajuntament hi ha alguns treballadors i treballadores que fruit d’una valoració no acordada han vist blindades les seves retribucions en cas de baixa laboral, donat que tota la productivitat ha passat a altres complements retributius que sí estan recollits pel complement IT.

Tanmateix hi ha molts altres treballadors i treballadores que encara tenen la reducció d’aquest complement en cas de IT per contingències comuns, contingències comuns que poden tenir causes laborals, però que les mútues fins ara s’han cuidat prou de no reconèixer-les. 

És profundament injust que en qualsevol administració pública, hi hagin processos de baixa laboral de primera i de segona en quant a les retribucions econòmiques, i és encara més injust que siguin les retribucions més baixes les que pateixin aquest greuge.

Tornem a demanar a l’Ajuntament que és necessari acordar la no retirada del complement de productivitat en els casos d’IT .

Convidem als grups polítics a treballar, en aquest ajuntament i en la societat en general, conjuntament per un dret a la salut efectiu per a tota la classe treballadora, blindant les retribucions durant processos de malaltia. No és just que encara haguem de patir minves en les retribucions mentre estem malalts, i tampoc és tolerable que la seguretat social hagi d’assumir els processos de baixa mèdica només perquè la mútua no vol assumir les seves responsabilitats de manera totalment interessada. També cal treballar per tal de donar-li la volta a aquest sistema, i que siguin els professionals mèdics del sistema públic els que determinin la causa d’un procés d’IT. No seria cap escàndol, portem molt de temps acceptant que sigui al contrari.


Comments