Inici‎ > ‎Notícies‎ > ‎

Digues la teva a la valoració

21 de maig 2021, 1:21 publicada per Secció Sindical CCOO Aj.Sta.Perpètua de Mogoda   [ actualitzat el 21 de maig 2021, 1:37 ]
Des de la secció sindical de CCOO volem manifestar el nostre compromís amb la valoració de tots els llocs de treball de l’Ajuntament de Santa Perpètua. En aquest sentit us convidem a revisar els acords previs a aquest procés que continuen plenament vigents i que són en definitiva els que ens han fet arribar fins aquí. Els teniu en els pdf de més a baix.

És important contestar i enviar els qüestionaris que us han fet arribar, es pot fer de manera individual o en grup si les funcions i condicions laborals són iguals. No s’ha de tenir por de fer constar la realitat del lloc de treball i la seva dificultat o complexitat, donat que es tracta de valorar la realitat del lloc de treball i no l’acompliment individual.

Tanmateix, us demanem que en l’apartat altres del qüestionari feu constar si es donen al vostre lloc de treball els factors de condicions psicosocials que us detallem a continuació (extretes del mètode de valoració de llocs de treball a l’administració local de la Diputació de Barcelona), donat que el mètode emprat fins ara per CGP en la valoració dels i les caps no els contemplava, i els considerem essencials per valorar la realitat de les condicions del lloc de treball:

 

Condicions psicosocials

El factor de condicions psico-socials d’execució del treball és un element innovador en l’àmbit de la valoració de llocs de treball a l’entorn públic. Aquest factor valora l’estrès o el treball en circumstàncies d’especial pressió.

Amb la incorporació d’aquest factor se supera la identificació tradicional de les condicions de treball com una qüestió estrictament física, en tenir present els riscos psico-socials que es poden associar a les funcions i al context d’alguns llocs de treball.

 

1 Criticitat temporal

Aquest subfactor valora l’estrès per treball estretament vinculat a l’acompliment de terminis de lliurament o execució de les tasques.

El subfactor s’explica a partir de dues vessants: una relacionada amb el major o menor grau d’impossibilitat d’ajornar el moment de lliurament, i l’altra, relacionada amb les conseqüències o gravetat de l’impacte de l’incompliment del termini.

Caldria fer constar si fas treball vinculat al compliment de terminis (d'execució/lliurament) no ajornables.

 

2 Criticitat emocional

Aquest subfactor valora l’estrès generat per treballar en situacions que es poden considerar d’alt impacte emocional: es refereix principalment a aquells serveis en els quals es realitza l’assistència a persones en situacions que es poden considerar humanament dramàtiques.

Caldria fer constar si ho realitzes circumstancialment o habitualment.

 

3 Atenció canviant

El subfactor d’atenció canviant valora la pressió generada per l’exigència constant de canvi en l’atenció i la concentració pròpia d’alguns llocs de treball, especialment en entorns de servei directe al públic i/o al client.

Estem parlant de la necessitat d’alternar l’atenció al client amb la concentració de la feina interna (back office-front office), “de canviar el xip” constantment per a desenvolupar la feina satisfactòriament.

 

4 Criticitat per errades

Aquest subfactor valora haver d’assumir la pressió psicològica per la transcendència, l’impacte i la difícil subsanabilitat de les errades.

Es produeix quan la realització d’una activitat especialment crítica implica un sobreesforç d’atenció amb la consegüent tensió psicològica associada.

 

Des de CCOO també demanem que de manera voluntària ens feu arribar el qüestionari que envieu a [email protected] per tal de preparar les posteriors reunions de negociació.

Seguim!

Ċ
Secció Sindical CCOO Aj.Sta.Perpètua de Mogoda,
21 de maig 2021, 1:21
Ċ
Secció Sindical CCOO Aj.Sta.Perpètua de Mogoda,
21 de maig 2021, 1:21
Comments