Inici‎ > ‎Notícies‎ > ‎

El naixement de la nostra secció sindical

18 d’abr. 2019, 4:57 publicada per Judit Terés
Era l’any 1982 quan un grup de companys i companyes s’organitzaren en el que podríem anomenar una secció sindical de CCOO oficiosa, ja que no tenia l’estatut de secció sindical oficial, és a dir, no existia oficialment com a tal, però aquí hi havia ja el germen, l’impuls inicial, els primers símptomes del desig irrefrenable i imparable d’organitzar els treballadors i treballadores de la nostra Administració en un grup de pressió homogeni que defensés els drets de les empleades i empleats públics i que servís per pressionar i lluitar per una administració pública, democràtica i al servei dels ciutadans i ciutadanes del nostre municipi. 

Un any més tard, el 1983, i mitjançant un decret d’alcaldia es publica el primer conveni col·lectiu al nostre Ajuntament. En la seva redacció, hi havien participat oficialment els representants sindicals reconeguts en aquell moment (CIF o Coalició de Funcionaris Independents) i també, de manera no oficial, tres representants de l’encara inexistent secció sindical de CCOO, els nostres companys José Luis Iriarte i Triarte, Albert Ferré Cuscó i Gaspar Menor Luque

Només vam haver d’esperar un any més perquè la nostra secció sindical existís oficialment. Va ser l’any 1984, el 29 de maig, i va tenir com a primera secretària sindical la Isabel Martínez Ruiz. La nostra companya, juntament amb la resta de membres que componien la primera secció sindical, van tenir la responsabilitat de donar-hi forma, d’organitzar-la i de crear les bases per al seu manteniment i creixement. No va ser una tasca fàcil i va caldre molta dedicació i molt esforç, però avui, amb més de 100 afiliats i afiliades, podem afirmar, amb rotunditat, que van fer una grandíssima feina.


Carnet CCOO 1984

Comments