Inici‎ > ‎Notícies‎ > ‎

Llei d'estabilització 20/2021

18 de gen. 2022, 1:25 publicada per Secció Sindical CCOO Aj.Sta.Perpètua de Mogoda
Una vegada aprovada definitivament la Llei de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l’ocupació pública, des de la nostra secció sindical volem fer constar que és una llei basada en l’acord signat pel nostre sindicat el 5 de juliol de 2021, i per tant recull gairebé la totalitat del RD 14/2021. En aquest sentit, continuen vigents dues millores importants com són el que no hi ha un nombre de temes mínims per a cada grup professional, ni cal que hi hagi temari general.

Com a novetats, aquesta llei concreta més la possibilitat que els exercicis de la fase d’oposició no siguin eliminatoris, i també inclou  l’accés a la funció pública, de manera excepcional mitjançant el concurs de mèrits en aquells llocs de treball estructural ocupats de manera temporal des de fa sis anys o més.

Aquest sistema requerirà una implementació acurada perquè, tal com reconeix la mateixa exposició de motius de la llei, es respecti el principi d’igualtat definit a la Constitució i preservat per la jurisprudència.

Hem trobat bona disposició i proactivitat per part del nostre ajuntament a l’hora de tractar aquesta qüestió,sempre de manera acurada i responsable. Per nosaltres, és rellevant remarcar-ho, ja que CCOO ha hagut de denunciar públicament els intents d’algunes altres administracions, de molt divers signe polític i de diferents territoris, de convocar processos selectius sense tenir en compte les millores introduïdes pel RD 14/2021 i per la llei 20/2021. 

Teniu més informació d’aquesta nova normativa a:

https://web.ccoo.cat/fsc/noticia/238548/fitxa-sindical-numero-15#.YeFIMv7MK3C


Comments