Inici‎ > ‎Notícies‎ > ‎

Manifest dels treballadors i les treballadores dels Serveis Socials de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda

22 de jul. 2015, 6:03 publicada per Sergi Alonso Paredes   [ actualitzat el 22 de jul. 2015, 6:07 ]
Fa uns anys, arran de la crisi econòmica que va començar el 2008, que els Serveis Socials en general estem patint un increment de la demanda d'atenció per part de la ciutadania, així com retallades de les prestacions econòmiques i de serveis d'altres administracions.

L'augment del pressupost municipal disponible i l'ampliació de la plantilla al departament de Serveis Socials, juntament amb la professionalitat i la voluntarietat dels professionals que hi treballem en el dia a dia han fet i fan sostenible aquest sistema, exemple sovint d'excel·lència a baix cost.

Al llarg dels darrers temps, aquests mateixos treballadors i treballadores hem assumit, com altres companys i companyes que exerceixen a les diferents administracions, retallades salarials i hem seguit realitzant la nostra feina amb unes condicions d'espai i de seguretat del tot insuficients. Aquesta realitat ha afectat les condicions d'assistència a la població, així com també ha generat unes condicions laborals precàries cada cop més insostenibles que, lluny de millorar empitjoren, dia a dia. Patim llistes d'espera cada cop majors (tot i els esforços dels professionals), condicions assistencials (amb ratis assistencials més grans), increment de les càrregues de treball, i també manques de respecte intolerables que, tot plegat, incideixen malauradament molt negativament en la qualitat del servei.

Per tot el que hem exposat, i arran de l'últim incident ocorregut el passat 16 de juliol a les 16:00 amb amenaces i agressió física patida per un company del departament en la sala de reunions d'Alcaldia per part d'una persona usuària del servei, posant en risc la seva integritat física així com la de la resta de personal VOLEM DEIXAR CONSTÀNCIA DE LA GRAVETAT DELS FETS I AIXÍ PODER EVITAR NOVES SITUACIONS SIMILARS. 

PER AIXÒ US DEMANEM:
 • A la resta de companys de l'Ajuntament, TOTS, que s'apleguin amb nosaltres prenent consciència de les condicions laborals a què estem sotmesos.
 • Als sindicats amb representació a l'Ajuntament, que facin seu aquest comunicat i l'estenguin a qui convingui.
 • Als partits politics, que ens escoltin, s'adhereixin a aquest manifest i actuïn en conseqüència, dotant de TOTS ELS MITJANS I RECURSOS HUMANS, MATERIALS I LEGALS QUE SIGUIN NECESSARIS APLICAR PER VETLLAR I GARANTIR UN SERVEI DE QUALITAT I SEGUR tant per la població atesa com per als professionals dels Serveis Socials tal i com queda recollit en les diferents normatives legals vigents de les diferents administracions competents: 
  • Reglament d'Ajuts vigent aprovat pel Ple Municipal i publicat al BOPB (Art.32);
  • Llei 12/2007 d'11 d'octubre de Serveis Socials:
  • Capítol V Art.45 Mesures de suport i protecció. 
  • Capítol IV Infraccions i sancions dels usuaris o beneficiaris de prestacions.
  • Protocol de violència local
 • Als ciutadans i les ciutadanes del municipi en general, perquè ens donin suport i, sobretot, tinguin coneixement de les condicions de treball que emmarquen les nostres actuacions.
Tot recordant que tots i totes sense excepció som subjectes de drets i deures.

Gràcies a tothom.

Santa Perpètua de Mogoda, 20 de juliol de 2015
Comments