Inici‎ > ‎Notícies‎ > ‎

Mesa General de Negociació de Matèries Comunes

28 d’oct. 2015, 2:48 publicada per Sergi Alonso Paredes
MGNMC del 23 octubre 2015

La MGNMC ha decidit crear una comissió exclusivament tècnica, composta per un membre de cada sindicat, inclòs el SPPM, per revisar l'annex de policia. Va ser una proposta de CCOO per desencallar aquest tema, que va tenir en contra a la UGT, ja que volen que es constitueixi una taula de negociació específica de policia amb capacitat negociadora, que encara que sigui l'únic col·lectiu que sembla interessar a la UGT no acaben de comprendre que no podem dividir la negociació per col·lectius, ja que això ens debilita a tots i no beneficia ningú, excepte a l'empresa, és clar.

Sobre el RD 10/2015 es va acordar el següent:
  • Tornen part de la paga de Nadal 2012, fins a arribar al 50% (en el nostre cas és un 26,23%) Es farà efectiva el mes de desembre, en un pagament a part.
  • El 6è dia de AA.PP és d'aplicació bàsica; l'única negociació possible era si es canviava per algun dels dies "disfressats" en Conciliació de Vida Familiar o tancament d'empresa o aconseguíem un dia més. Evidentment l'empresa va proposar incloure el 6è dia i retirar un dels quatre de CVF. CCOO va fer una proposta: el 2015 incloure'l i no treure cap, i així compensem el tercer festiu d'aquest any que cau en dissabte (recordeu que només vam poder canviar dos dels tres festius en dissabte per AA.PP) d'aquesta manera en comptes de 1512 hores en el 2015 farem 1505 hores, que és el que s'ha acordat tàcitament, any a any, i el 2016 treure el dia de tancament empresarial del 31 de desembre (que a més cau en dissabte) Doncs bé, la proposta de CCOO, recolzada per la resta de sindicats ha estat acceptada.
  • AA.PP per triennis. El que marca la normativa: 2 AA.PP al sisè trienni i un més per trienni a partir del vuitè.
  • Sobre els dies de vacances per antiguitat (fins a un màxim de 4) com sabeu l'Administració General de l'Estat els aplica als 15, 20, 25 i 30 anys d'antiguitat. Nosaltres, també a proposta de CCOO, hem negociat 4 dies, però en lloc de per l'antiguitat ho hem negociat per triennis: 1 dia a cinquè trienni, un altre al sisè, un altre al setè i un últim al vuitè trienni. És important, perquè molts companys i companyes tenen més triennis que antiguitat si van venir procedents d'altres administracions públiques. En qualsevol cas, el gaudi es redueix en anys, de manera que als 24 anys com a màxim tens 4 dies.
  • S'amplia el termini per poder gaudir de tots els AA.PP i vacances que cada un / a tingui: fins al 30 juny 2016 (tot el primer semestre)
  • Finalment en aquest punt, es va acordar que des de RRHH es faci un comunicat explicant els acords assolits.
Per acabar, des de CCOO demanem que es fixés data per a una nova MGNMC en què s'incloguessin temes que hem d'abordar i que volem proposar. Vam aconseguit una reunió (només un de cada sindicat) per al dimarts 27 d'octubre, de la qual us informarem.
Comments