Inici‎ > ‎Notícies‎ > ‎

Negociació dels processos d'estabilització

25 de març 2021, 3:47 publicada per Secció Sindical CCOO Aj.Sta.Perpètua de Mogoda

La comissió d’ocupació ja ha iniciat la negociació dels criteris comuns de les bases que hauran d’aplicar-se en els processos d’estabilització pendents de convocar de les ofertes públiques de 2019 i 2020 d’aquest ajuntament, en relació al II acord de millora de l’ocupació pública.

CCOO plantegem que hem de garantir la seguretat jurídica per evitar impugnacions, tot garantint els processos més justos per a les persones treballadores d’aquest ajuntament algunes de les quals amb més de 20 anys d’antiguitat com a temporals. Tenim una oportunitat per a millorar les bases d’aquests processos, considerant que hi ha moltes persones ocupant aquestes places estructurals de manera interina i desenvolupant el servei públic d’una manera més que correcta.

Recordem que les retallades en matèria pressupostària ens han portat a aquesta situació, i per això:

  • Cal aconseguir reduir la temporalitat al 8% màxim pactat a totes les administracions públiques, cosa que significaria el reconeixement dels treballs estructurals que realitzen moltes persones treballadores contractades per projecte, com a temporals o per acumulació de tasques. Hi ha programes temporals que venen desenvolupant-se des de fa més de 30 anys.
  • Cal també abolir els mecanismes de les limitacions a les taxes de reposició que via Pressupostos Generals de l’Estat que limiten les contractacions fixes i aboca a algunes administracions a continuar contractant temporalment per poder prestar serveis estructurals.
Comments