Inici‎ > ‎Notícies‎ > ‎

Riscos PsicoSocials en Augment

20 d’abr. 2021, 4:11 publicada per Secció Sindical CCOO Aj.Sta.Perpètua de Mogoda   [ actualitzat el 20 d’abr. 2021, 5:37 ]


El 28 d'abril es celebra el dia internacional de la salut i seguretat en el treball, i ho volem fer recordant un tipus de riscos laborals sovint oblidats, els riscos psicosocials.

Lluny d’aplicar-se les mesures correctores de riscos psicosocials treballades conjuntament amb la representació legal de treballadors i treballadores, al nostre Ajuntament augmenten les situacions no desitjables per a la salut per aquests motius. Tot el treball fet conjuntament s’ha d’aplicar, tal i com es va acordar, i tal i com diu la normativa de prevenció de riscos laborals.

El nou organigrama i la nova estructura organitzativa, no pot servir de pretext per a modificacions de condicions de treball a pitjor, sense negociació ni acord amb la part social. 

La potestat organitzativa de l’empresa recollida a l’article 37.a de l’EBEP efectivament diu que estan excloses de la negociació “Les decisions de les administracions públiques que afectin les seves potestats d’organització.” Però a continuació puntualitza: “Quan les conseqüències de les decisions de les administracions públiques que afectin les seves potestats d’organització tinguin repercussió sobre condicions de treball dels funcionaris públics que preveu l’apartat anterior, és procedent la negociació de les condicions esmentades amb les organitzacions sindicals a què es refereix aquest Estatut.”

Augmenten les consultes sindicals relatives a aquest tema, i considerem que cal que l’Ajuntament tingui en consideració a les persones afectades, per tal de tenir la deguda cura del seu personal, reduir conflicte i evitar denúncies.


Comments