Inici‎ > ‎Notícies‎ > ‎

Teletreball

4 de nov. 2020, 1:20 publicada per Secció Sindical CCOO Aj.Sta.Perpètua de Mogoda   [ actualitzat el 4 de nov. 2020, 5:58 ]

Ja hi ha una nova llei que regula, lleument, el teletreball a les administracions públiques. El RD 29/2020. És un breu  article que s’afegeix a l’EBEP,  no obstant, ens deixa algunes coses clares:

  • Temps per acordar un reglament o acord de teletreball en cada administració, fins a finals de febrer, segons DF3a.
  • El teletreball no pot ser absolut, ha de ser combinat amb una part presencial. Ha de ser autoritzada, voluntària i reversible, amb excepcions justificades (que voldrem negociar).
  • S’ha d’aplicar la normativa de prevenció de riscos laborals.
  • L’Administració ha de proporcionar i mantenir els mitjans tecnològics necessaris.
  • El personal laboral també està inclòs i afectat en aquesta normativa.

Serà important acordar l’articulació del dret a la desconnexió digital, per tal d’evitar els riscos psicosocials emergents i per a revertir els efectes que una disponibilitat horària continua pot tenir sobre la conciliació i la corresponsabilitat en la vida familiar. A més, en un àmbit més general, caldrà una perspectiva de gènere i de salut laboral, per tal que aquesta forma d’organització del treball no acabi constituint un instrument per establir exclusivament mecanismes de flexibilitat, amb l’únic objectiu de reduir costos a les administracions i d’augmentar les plusvàlues en les empreses.


Al document adjuntat a sota podeu consultar la nostra proposta de reglament de teletreball.

Fins aquí estem parlant del teletreball en una situació ordinària. Com sabeu la pandèmia ha motivat nombroses resolucions i altres normatives d'obligat compliment (recollides aquí) com són les dues darreres resolucions de salut pública (SLT2546/2020 de 15 d'octubre i SLT2700/2020 de 29 d'octubre). En amdues s'obliga als titulars del centre de treball a adoptar mesures extraordinàries per a reduïr la mobilitat laboral i entre elles a fomentar el teletreball. 
Desde CCOO recordem que aquesta normativa  està vigent desde mitjans d'octubre i a dia d'avui a l'Ajuntament de Santa perpètua continuen sense aplicar-se. Aquests fets s'han posat en coneixement de la inspecció de treball, que avui han contactat amb nosaltres per realitzar el seguiment d'aquesta situació.


Ċ
Secció Sindical CCOO Aj.Sta.Perpètua de Mogoda,
4 de nov. 2020, 2:18
Comments